Οδηγίες για την παραμονή παιδιών κι εφήβων στο σπίτι από τον ΕΟΔΥ

Ενημερωτική καμπάνια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τον Κορωνοϊό με θέμα «Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε / Ασπίδα μας, η γνώση»

Αγαπητοί γονείς σας προωθούμε την Ενημερωτική καμπάνια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας  για τον Κορωνοϊό  με θέμα:

      «Δεν φοβόμαστε – Προστατευόμαστε / Ασπίδα μας, η γνώση»

πατήστε τον σύνδεσμο παρακάτω για να διαβάσετε σημαντικές ερωτήσεις – απαντήσεις σχετικά:

coronoiosfaqinside

Από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό τις παρακάτω εικόνες για την καλύτερη ενημέρωσή σας

   

 

 

 

 

 

αξιολόγηση-αποτίμηση της δράσης ''ημέρα χωρίς τσάντα''

Την Πέμπτη 23-1-2020 ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση της δράσης “μέρα χωρίς τσάντα”, η οποία ήταν πάρα πολύ θετική τόσο από τους μαθητές όσο και από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.
Όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν στη δράση, απάντησαν ένα ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο. Μερικές από τις απαντήσεις τους τις παραθέτουμε παρακάτω.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι την ημέρα της δράσης τα παιδιά ήταν απολύτως συνεργάσιμα και η συμπεριφορά τους για άλλη μια φορά ήταν υποδειγματική.
Η αποτίμηση τέλος του συλλόγου διδασκόντων είναι ότι άξιζε ο κόπος και η προετοιμασία των τριών μηνών για μία άγνωρη για εμάς δράση, την οποία όμως τελικά παρά το αρχικό άγχος και την τελική κούραση της ημέρας, τη χαρήκαμε/διασκεδάσαμε όλοι μας!
Ραντεβού λοιπόν στην επόμενη ”μέρα χωρίς τσάντα στο σχολείο μας!!!!

''Ημέρα χωρίς τσάντα'' στο σχολείο μας

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στο σχολείο μας η ”μέρα χωρίς τσάντα”, στα πλαίσια της συμμετοχής μας στο πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο “Games in EUROPE”. Οι μαθητές, χωρισμένοι σε πέντε ομάδες των 24 με διαφορετικές ηλικίες, πέρασαν από πέντε σταθμούς εργασίας. Οι τρεις πρώτοι αφορούσαν δράσεις και παιχνίδια για κάθε μία από τις χώρες-εταίρους μας , ο 4ος ηλεκτρονικές δραστηριότητες για όλες τις χώρες και ο τελευταίος παραδοσιακά παιχνίδια των χωρών αυτών.

Δείτε μερικές ενδεικτικές δράσεις από την ημέρα αυτή:

1ος Σταθμός: Κύπρος

    

          

2ος Σταθμός:Ουγγαρία

   

   

   

3ος Σταθμός :Πορτογαλία

     

      

4ος Σταθμός: υπολογιστές

5ος Σταθμός Παραδοσιακά παιχνίδια
 
Στους μαθητές μας δόθηκε βεβαίωση συμμετοχής στο project

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erasmus+, “Μια μέρα χωρίς τσάντα στο σχολείο μας”

Ο Σύλλογος Διδασκόντων θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων στις 20 Ιανουαρίου 2020 και κατά τη διάρκεια όλου του διδακτικού ωραρίου (8:15 με 13:15) τη δράση «Μια μέρα χωρίς τσάντα στο σχολείο μας», όπου οι μαθητές θα συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες χωρίς τη χρήση των σχολικών εγχειριδίων. Ο σχεδιασμός και η θεματολογία της δράσης σχετίζεται αποκλειστικά με τη συμμετοχή του σχολείου μας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ «Games in Europe – an endless story» και στοχεύει στην ενημέρωση όλων των μαθητών αλλά και των γονέων του σχολείου μας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Οι μαθητές θα προσέλθουν χωρίς τσάντες, μόνο με την κασετίνα τους και με αθλητική περιβολή. Θα λειτουργήσουν πέντε (5) σταθμοί εργασίας με είκοσι τέσσερεις (24) τουλάχιστον μαθητές διαφορετικών ηλικιών ανά σταθμό. Στους σταθμούς οι οποίοι είναι: α) Κύπρος, β) Ουγγαρία, γ) Πορτογαλία, δ) ΤΠΕ, ε) Αθλητισμός/χορός, οι μαθητές θα εμπλακούν με την κουλτούρα και τον πολιτισμό των εταίρων χωρών μέσα από παιχνίδια (συμβατικά, επιτραπέζια, ηλεκτρονικά κ.ά.) και αθλητικές δραστηριότητες.

Games in Europe: wishes for merry Christmas and happy new year.

οι ευχές μας στους εταίρους μας, από τον διευθυντή μας κο Άρη.

ERASMUS + (ερωτηματολόγιο για την διατροφή στ΄αγγλικά)

ERASMUS + Αφή της Ολυμπιακής φλόγας 2016

ERASMUS + ( Famous sports in Greece)

Αύγουστος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μαρ    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31