ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021-22

Αγαπητοί γονείς, ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας εύχεται καλή σχολική χρονιά!
Σας ενημερώνουμε ότι ο  ο Αγιασμός του Σχολείου μας θα γίνει τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:30 π.μ. στον χώρο της αυλής.
Για την είσοδο στο σχολείο οι μαθητές θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self test και να φοράνε μάσκες (διαφορετικά δεν θα μπορέσουν να εισέλθουν). Οι μαθητές θα σχολάσουν στις 10:15 π.μ.
Από την Τρίτη ξεκινάει κανονικά το πρόγραμμα του σχολείου, καθώς και του ολοημέρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου. Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη του σχετικού εγγράφου (όπως και πέρσι).
Για το Σύλλογο Διδασκόντων
Ο Διευθυντής του 20ου Δ.Σ. Ευόσμου

Πατεράκης Αριστείδης

Ενημέρωση για το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα»

Tο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» εξασφαλίζει επιταγή (voucher) αξίας 200 ευρώ για κάθε μαθητή, σπουδαστή και φοιτητή, που εμπίπτει σε συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού(tablet, laptop, desktop). Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και στοχεύει στον περαιτέρω ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων της εκπαιδευτικής κοινότητας και την επίτευξη ενός συμπεριληπτικού ψηφιακού εκπαιδευτικού μοντέλου.

(περισσότερα στα αρχεία: ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ και Ψηφιακή Μέριμνα- ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ)

Εφαρμογή υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID - 19.

Αγαπητοί γονείς, Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά!
Ευχόμαστε υγεία σε σας και στις οικογένειές σας.
Όπως θα έχετε ήδη ενημερωθεί από τη Δευτέρα 10-5-2021 και μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους η προσέλευση των μαθητών στο σχολείο γίνεται υποχρεωτικά με τη χρήση Αυτοδιαγνωστικού Τεστ, την online δήλωση του αποτελέσματος του Τεστ, την  εκτύπωση της Δήλωσης Αυτοδιαγνωστικού Τεστ COVID-19, η οποία λέγεται Σχολική κάρτα για COVID-19 και την προσκόμιση/επίδειξή της στο σχολείο.
Με βάση τη με αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 27707/4-05-2021 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β/ Τ 1825/5-05-2021, άρθρο 3), στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από την σχολική μονάδα.
Καθώς υπάρχει η περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της Κάρτας την Κυριακή το βράδυ (π.χ. από κάποιες οικογένειες που δεν έχουν πρόσβαση σε εκτυπωτή ή στο διαδίκτυο-internet), σας προτρέπουμε σε μία από τις δύο παρακάτω επιλογές:
α) να εκτυπώσετε τη Σχολική κάρτα για COVID-19 από σήμερα, ώστε αφού κάνουν τα παιδιά το τεστ, να συμπληρώσετε χειρόγραφα το έντυπο και να το προσκομίσετε στο σχολείο τη Δευτέρα το πρωί μαζί με τα παιδιά σας,
β) αφού κάνετε το τεστ, να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά τη Σχολική κάρτα, να την προωθήσετε στο σχολείο, να την εκτυπώσουμε και να την έχουμε έτοιμη για να την υπογράψετε το πρωί της Δευτέρας που θα φέρετε τα παιδιά σας.
Όπως καταλαβαίνετε η 2η περίπτωση θα προκαλέσει σημαντική καθυστέρηση, για το λόγο αυτό παρακαλείστε να ακολουθήσετε την 1η επιλογή (εκτύπωση και χειρόγραφη συμπλήρωση της κάρτας).
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: https://self-testing.gov.gr/

ΜΙΚΡΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ: 3ο ενδοσχολικό τουρνουά σκακιού

Αγαπητοί γονείς, αγαπητά παιδιά,
οι σύλλογοι Διδασκόντων, Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και ο Σ.ΣΥ.Δ.Κ.Ε. διοργανώνουν το 3ο (και τελευταίο για φέτος) ενδοσχολικό τουρνουά σκακιού που θα γίνει την Κυριακή 18-4-2021 στις 20:10 (για τους προχωρημένους) και στις 20:00 (για τους αρχάριους).
Οδηγίες συμμετοχής έχουν σταλεί στα emails μαθητών και γονέων.
Θα δοθούν 4 συνολικά δώρα από το Σύλλογο Γονέων έπειτα από ηλεκτρονική κλήρωση, χωρίς να ληφθεί υπόψη η τελική κατάταξη (παίζουμε για το παιχνίδι και την επικοινωνία).

Έχετε μιλήσει ποτέ με έναν στρατηγό, στρατηγικό αναλυτή και συγγραφέα;

Οι ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ & ΓΟΝΕΩΝ-ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ του σχολείου μας, σας προσκαλούν σε ομιλία-συζήτηση με τον Υποστράτηγο ε.α., στρατηγικό αναλυτή και συγγραφέα κ. Χατζηθεοφάνους Γεώργιο, την Τετάρτη 14-4-2021 την 1η διδακτική ώρα (14:10 με 14:40) στην ηλεκτρονική αίθουσα του Διευθυντή του σχολείου.
Η ομιλία του Στρατηγού που αποτελεί συνέχεια της δράσης με τίτλο “1821-2021: 200 χρόνια πρότυπων και πρωτότυπων διαδρομών”, απευθύνεται σε όλους τους γονείς-μαθητές του σχολείου μας και θα πραγματοποιηθεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα (10-15 λεπτά εισήγηση και αμέσως μετά ερωτήσεις-συζήτηση).
Το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων της Τετάρτης θα συνεχιστεί κανονικά τις επόμενες διδακτικές ώρες.
Μπορείτε να δείτε δύο ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις του κ. Χατζηθεοφάνους ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας στο σχολείο μας

Οι ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ & ΓΟΝΕΩΝ-ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ του σχολείου μας, σας προσκαλούν σε ομιλία-παρουσίαση με εισηγητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, την ευλογία του οποίου θα δεχθούμε την Πέμπτη 1-4-2021 την 1η διδακτική ώρα (14:10 με 14:40) στην ηλεκτρονική αίθουσα του Διευθυντή του σχολείου.
Η ομιλία του Σεβασμιωτάτου που αποτελεί συνέχεια της δράσης με τίτλο ” 1821-2021: 200 χρόνια πρότυπων και πρωτότυπων διαδρομών”, απευθύνεται σε όλους τους γονείς-μαθητές του σχολείου μας και θα πραγματοποιηθεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα  (15-20 λεπτά εισήγηση και αμέσως μετά ερωτήσεις-συζήτηση).
Το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων της Πέμπτης θα συνεχιστεί κανονικά τις επόμενες διδακτικές ώρες.

Το Σχολείο μας (Erasmus+ 2021)

ERASMUS + (ερωτηματολόγιο για την διατροφή στ΄αγγλικά)

ERASMUS + Αφή της Ολυμπιακής φλόγας 2016

ERASMUS + ( Famous sports in Greece)

Σεπτέμβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930